ARTISTER 2019

 

HARDCORE SUPERSTAR
Ingen kan väl ha missat Hardcore Superstar som genom åren gett oss oförglömliga låtar som ”Someone Special”, ”We don ́t need a cure” och ”We don’t celebrate Sundays”. Deras senaste platta ”You can’t kill my Rock’n Roll” släpptes under hösten 2018 och låten med samma namn rullar på för fullt i landets alla radiokanaler. Göteborgsbandet bildades 1997 och har sedan dess släppt ett tiotal plattor och turnerat världen över. Bandet består av Jocke Berg (sång), Martin Sandvik (bas), Magnus ”Adde” Andreasson (Trummor) och Vic Zino (gitarr).
Lyssna här

 


LOK
Efter 17 års total tystnad har Göteborgsbandet LOK grävt ner stridsyxan och återförenats för en exklusiv sommarturné 2019. Bandet kommer att spela på ett fåtal utvalda festivaler i Sverige och Norden och Malmö Rock Festival är en av dem. För att hylla sina fans och fira att det är 20 år sedan deras första skiva släpptes kommer bandet att spela albumet Naken, Blästrad och Skitsur. Mer enade än någonsin är deras mål att leverera svettiga rockpunkmetal-hybridkonserter för både gamla och nya fans.
Lyssna här

 


EVERGREY
Väletablerade Evergrey har sina rötter i Göteborg och har genom åren turnerat världen över. Bandet albumdebuterade 1998 med ”The Dark Discovery” och har sedan dess släppt storsäljande plattor som ”In Search Of Truth” och ”Monday Morning Apocalypse”. Sångaren och gitarristen Tom S Englund har varit med sedan starten 1996. Sedan 2014 består bandet dessutom av Henrik Danhage (gitarr), Johan Niemann (bas), Jonas Ekdahl (trummor) och Rikard Zander (keyboards). Evergrey släppte den 25:e januari sitt elfte studioalbum “The Atlantic”.
Lyssna här

 

ENGEL
Göteborgsbandet Engel består av Marcus Sunesson, Steve Drennan, Mikael Sehlin och Oscar Nilsson. Bandet bildades 2004 och har sedan dess släppt 5 album varav det senaste för nästan exakt ett år sedan, den 11 maj 2018. Engel har tidigare turnerat med Amon Amarth, Dimmu Borgir, Atreuy med flera och spelat på bland annat Arvikafestivalen och Wacken Open Air. ”Mikael Sehlin har en makalös röst som besitter djupa growls, vassa skrik och framför allt en mycket tydlig och personlig röst” skrev Nöjesguidens hårdrocks- och metalskribent i recensionen av senaste plattan.
Lyssna här.

 

THE HEADLINES
Malmöbandet The Headlines kommer till Malmö Rock Festival för att bjuda på äkta punkrock i högklass. Sedan 2007 har gruppen släppt fem fullängdsplattor, den senaste kom 2017 och heter ”In the end”. Musiken de spelar är kraftigt influerad av stora namn som The Clash, Stiff Little Fingers och Ramones. De har bland annat turnerat med brittiska Levellers och tyska Broilers och gjort ett hundratals spelningar i hela Europa. Bandet består av Kerry Bomb, Jako, Pete, T-Bone och Cim Dahlle.
Lyssna här. 

 

RIOT HORSE 
Gitarristen Neil Schuttman hade i många år en vision om att starta en tungt rockband med klassiskt sound. Inspirerad av Led Zeppelin, Black Sabbath och The Black Crowes bjöd han in ett gäng musiker. Efter ett par rep kom de fram till att detta inte bara borde vara ett kul projekt utan något riktigt. Deras uppgift var ju att visa världen vad rock’n’roll verkligen är. Så, Riot Horse hittade sin egen stil. Ett klassiskt rocksound förmedlat rakt från hjärtat; ”Dirty, groovy and sexy”, som bandet själva beskriver det.
Lyssna här.

 

DEATH RAY BOOT
Live som blandas med skägg, öl, denim och fuzzar. Bandet består av Frej Magnusson, Martin Nobel, Daniel Tronelius och Andreas Wulkan och de har sedan starten 2011 levererat rock med rötter i både stoner och action rock. De har gett ut en digital EP och ett gäng singlar på Anders Fridens (sångare i In Flames) Razzia Note Records. Anders Friden beskriver låten ”Make up my own world” som någonting han definitivt vill dela med resten av världen och detta visar prov på otroligt starkt låtmaterial.
Lyssna här.

 

FRONTBACK
Växjöbaserade Frontback levererar energifylld rock när den är som bäst! Tidigare har de spelat på stora festivaler, bland annat Sweden Rock, och även på Malmöfestivalen. Deras senaste platta ”Heart of a lion” gavs ut 2017 men bandet har planer på att släppa nytt under 2019. Frontsångerskan Anlo som även spelar gitarr i bandet vann 2016 utmärkelsen ”Sweden’s Rock Voice”. Resten av gänget består av Axel Graneskog (gitarr), Jonas Persson (bas) och Koffe Stridh (trummor).
Lyssna här.

 

SUPERTUESDAY
– Malmöbandet Supertuesday släpper albumet Humanesque i dagarna och består av Niklas Ekdahl (sång och gitarr), Patric Berg (gitarr och sång), Jokke Rosén (bas och sång) och Antti Vurenniemi Pelaez (trummor och sång). Med rötterna i flera framgångsrika band befinner de sig nu mitt emellan den amerikanska alternativa rocken som Queens of the Stoneage och den brittiska indierocken som Editors och The Vaccines. De olika influenserna möts i ett tungt, tajt och överraskande paket.
Lyssna här.