EN HÅLLBAR FESTIVAL

Vi på Malmö Rock Festival bryr oss om alla våra intressenter. Därför arbetar vi aktivt med miljömässiga, ekonomiska och sociala hållbarhetsfrågor.

MAT
Vi vill göra så mycket vi kan för att inte påverka miljön negativt, och eftersom kött är det livsmedel som påverkar miljön allra mest så är det viktigt för oss att våra foodtrucks fokuserar på vegansk mat. Vi sätter som krav på våra leverantörer att de använder sig av ekologiskt och rättvisemärkt kaffe, te och socker. Vi kräver också att våra försäljare använder miljömärkta rengöringsmedel samt komposterbart engångsmaterial.

TRANSPORT OCH BOENDE
Vi uppmuntrar samtliga av våra besökare och tillresta medverkande att lämna bilen hemma och åka kollektivt. Detta både av miljö- och platsskäl. Artister och gäster som är medverkande under festivalen bor på Quality Hotel The Mill, ett hotell vi noga valt ut för deras fantastiska miljöarbete som du kan läsa mer om här: Quality Hotel The Mill.

JÄMLIKHET OCH MÅNGFALD
Vi är en organisation som står upp för alla människors lika värde och rättigheter. Vi inkluderar alla människor och utesluter ingen på grund av kön, etnicitet, religion eller sexuell tillhörighet. För oss är det viktigt att alla får vara sig själva.

Vi måste vara rädda om oss själva, varandra och vår miljö. Tillsammans är vi framtiden.